Sistema de Crèdits Climàtics Forestals

Sistema de Crèdits Climàtics Forestals de Catalunya

Vull obtenir Crèdits Climàtics

Els crèdits climàtics, són una nova unitat d’intercanvi pensada per facilitar inversions en solucions basades en la natura a Catalunya, en el marc d’iniciatives de compensació voluntària o de responsabilitat social corporativa.

Per a qui gestiona el bosc, representa una opció de diversificació d’ingressos per a la gestió, derivats de posar en valor els beneficis que aquesta aporta a la societat.

Per a les empreses, el segell Crèdit Climàtic representa una manera segura i rigorosa de vehicular les seves aportacions, que alhora els hi ofereix visibilitat i transparència.

La planificació a nivell de paisatge és la base a partir de la qual es redacten els projectes forestals de mitigació/adaptació al canvi climàtic (PROMACC), els quals són el vehicle per a la transacció de crèdits climàtics en el nou mercat voluntari. Entenem els PROMACC com uns projectes operatius d’adhesió voluntària que contribueix a valoritzar el serveis ecosistèmics forestals que ofereix un determinat territori; aquests projectes es construeixen sobre una planificació participada a nivell de paisatge, que fixa prioritats d’actuació sota criteris de mitigació/adaptació, d’acord amb els objectius de desenvolupament d’aquell territori concret.

Amb la inscripció a aquest formulari vull rebre informació per a participar en algun/s dels PROMACC presents.
  Avís Legal

  Responsable: Centre de la Propietat Forestal

  Finalitat: Enviar la informació sol·licitada, gestionar els productes o serveis sol·licitats i, quan ens autoritzis, arribar informació i publicitat del Centre de la Propietat Forestal que pugui ser del teu interès.
  Legitimació: Per a l’execució d’un contracte o per l’aplicació de mesures precontractuals. Consentiment de l’interessat.
  Destinataris: Les teves dades personals podran ser comunicades al Centre de la Propietat Forestal. Només seran comunicades a tercers aliens al nostre grup d’empreses quan sigui estrictament necessari per al desenvolupament dels serveis contractats, per al bon funcionament empresarial o per obligació legal.
  Drets: Accés, rectificació i supressió, limitació del tractament, portabilitat de les dades, oposició i decisions individuals automatitzades.
  Informació addicional: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de privacitat.

  LIFE CLIMARK (LIFE16 CCM/ES/000065) és un projecte LIFE de Mitigació del Canvi Climàtic, cofinançat pel Programa LIFE de la Unió Europea.

  Aquest lloc web únicament reflexa l’opinió de l’autor i la Comissió Europea no se’n fa responsable de l’ús que se’n pugui fer de la informació que conté.

  Segueix-nos a Twitter

  Segueix-nos a Facebook

  3 years ago
  Temporal changes in Mediterranean forest ecosystem services are driven by stand development, rather than by climate-related disturbances

  Un interessant estudi confirma que l'estructura actual del bosc és la principal responsable de la reducció de la taxa de segrest de carboni i de l'exportació d'aigua als boscos catalans. Destaca ... See more

  The Mediterranean Region constitutes a biodiversity hotspot and its forests have provided multiple ecosystem services (ES) to human societies for mill…

  3 years ago
  Fotos de la cronologia

  Perquè aquest any ha estat tan fàcil trobar bolets als #boscos de Catalunya ?🍄🌲
  Les climàtiques dels últims mesos han afavorit l'aparició de bolets encara no citats. Les precipitacions han ... See more

  Centre de la Propietat Forestal

  Finca Torreferrussa
  Ctra. B-140, Sabadell a Santa Perpétua de Mogoda, km 4,5
  08130 Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona)

  Telèfon: 935 747 039 – Fax: 935 743 853

  Correu electrònic: info@lifeclimark.eu