Mercat de Crèdits Climàtics

Projectes Forestals de Mitigació i Adaptació al Canvi Climàtic (PROMACC)

Serra de Collserola

Projecte complet
El projecte en un full (Codi PROMACC: 01_2022)

*

Vall de Lord

Projecte complet
El projecte en un full (Codi PROMACC: 03_2022)

*

Vall de la Muga

Projecte complet
El projecte en un full (Codi PROMACC: 06_2022)

*

Vull obtenir Crèdits Climàtics

Els crèdits climàtics, són una nova unitat d’intercanvi pensada per facilitar inversions en solucions basades en la natura a Catalunya, en el marc d’iniciatives de compensació voluntària o de responsabilitat social corporativa.

Per a qui gestiona el bosc, representa una opció de diversificació d’ingressos per a la gestió, derivats de posar en valor els beneficis que aquesta aporta a la societat.

Per a les empreses, el segell Crèdit Climàtic representa una manera segura i rigorosa de vehicular les seves aportacions, que alhora els hi ofereix visibilitat i transparència.

La planificació a nivell de paisatge és la base a partir de la qual es redacten els projectes forestals de mitigació/adaptació al canvi climàtic (PROMACC), els quals són el vehicle per a la transacció de crèdits climàtics en el nou mercat voluntari. Entenem els PROMACC com uns projectes operatius d’adhesió voluntària que contribueix a valoritzar el serveis ecosistèmics forestals que ofereix un determinat territori; aquests projectes es construeixen sobre una planificació participada a nivell de paisatge, que fixa prioritats d’actuació sota criteris de mitigació/adaptació, d’acord amb els objectius de desenvolupament d’aquell territori concret.

Amb la inscripció a aquest formulari vull rebre informació per a participar en algun/s dels PROMACC presents.
  Avís Legal

  Responsable: Centre de la Propietat Forestal

  Finalitat: Enviar la informació sol·licitada, gestionar els productes o serveis sol·licitats i, quan ens autoritzis, arribar informació i publicitat del Centre de la Propietat Forestal que pugui ser del teu interès.
  Legitimació: Per a l’execució d’un contracte o per l’aplicació de mesures precontractuals. Consentiment de l’interessat.
  Destinataris: Les teves dades personals podran ser comunicades al Centre de la Propietat Forestal. Només seran comunicades a tercers aliens al nostre grup d’empreses quan sigui estrictament necessari per al desenvolupament dels serveis contractats, per al bon funcionament empresarial o per obligació legal.
  Drets: Accés, rectificació i supressió, limitació del tractament, portabilitat de les dades, oposició i decisions individuals automatitzades.
  Informació addicional: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de privacitat.

  LIFE CLIMARK (LIFE16 CCM/ES/000065) és un projecte LIFE de Mitigació del Canvi Climàtic, cofinançat pel Programa LIFE de la Unió Europea.

  Aquest lloc web únicament reflexa l’opinió de l’autor i la Comissió Europea no se’n fa responsable de l’ús que se’n pugui fer de la informació que conté.

  Segueix-nos a Twitter

  Yep!
  Planting trees is not always THE solution!
  Nice explanación in this video @SER_Europe and @FERI_Biodiv
  🌳🌲🍂🍄🐿🦨🦡🌲

  ⁦@SUPERB_project⁩ ⁦@efimedfacility⁩ https://youtu.be/tj_kOcOUr_g

  Have you heard of ‘carbon removals’? 

  They'll be important to reach 🇪🇺 climate targets, but how do they actually work ?🤔

  And what is the EU doing to ensure they are as efficient as possible?

  ➡ @SevimAktasEU is here to explain!

  Read more: https://climate.ec.europa.eu/eu-action/sustainable-carbon-cycles_en

  Nature-based solutions have potential to aid humanity in curbing #climatechange while addressing #biodiversity loss.

  But experts warn NbS cannot be successful w/out vigilant preservation of biodiversity & human rights.

  ✍️🏽@sahanagee
  https://news.mongabay.com/2023/01/biodiversity-human-rights-safeguards-crucial-to-nature-based-solutions-critics/

  Us presentem el Pla de Comunicació #AfterLife del projecte #LifeClimark. El document té com a objectiu assegurar la difusió i la transferència de coneixement dels resultats generats en el projecte. @cpforestal @ctforestal @CNRsocial_ @ETSEA_UdL #OCCC
  👉 https://bit.ly/3WxJms7

  🔵Voleu conèixer en què ha consistit el projecte @lifeclimark? Llegiu el nostre 𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗲 #Layman, document divulgatiu on trobareu, resumides, les principals actuacions i resultats obtinguts. @cpforestal @ctforestal @CNRsocial_ @ETSEA_UdL #OCCC
  👉https://bit.ly/3YxhlTo

  Load More...

  Segueix-nos a Facebook

  2 years ago
  Temporal changes in Mediterranean forest ecosystem services are driven by stand development, rather than by climate-related disturbances

  Un interessant estudi confirma que l'estructura actual del bosc és la principal responsable de la reducció de la taxa de segrest de carboni i de l'exportació d'aigua als boscos catalans. Destaca ... See more

  The Mediterranean Region constitutes a biodiversity hotspot and its forests have provided multiple ecosystem services (ES) to human societies for mill…

  2 years ago
  Fotos de la cronologia

  Perquè aquest any ha estat tan fàcil trobar bolets als #boscos de Catalunya ?🍄🌲
  Les climàtiques dels últims mesos han afavorit l'aparició de bolets encara no citats. Les precipitacions han ... See more

  Centre de la Propietat Forestal

  Finca Torreferrussa
  Ctra. B-140, Sabadell a Santa Perpétua de Mogoda, km 4,5
  08130 Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona)

  Telèfon: 935 747 039 – Fax: 935 743 853

  Correu electrònic: info@lifeclimark.eu