Crèdit Climàtic

Què s’aconsegueix amb la gestió forestal multifuncional?

Una Gestió Forestal Multifucional presenta múltiples beneficis per a la societat, ja que treballa en pro de la lluita contra l’emergència climàtica que estem vivint.

Els crèdits climàtics són un sistema enfocat a poder finançar diferents actuacions sobre el territori que van encaminades a potenciar l’absorció de carboni, a minimitzar el consum d’aigua, a preparar els boscos en front dels incendis i a millorar la biodiversitat dels boscos.

Com ho fem? Posem sobre el tauler de joc dos subjectes: la propietat forestal que posa a la disposició el seu terreny i les empreses que comprant crèdits climàtics ajuden a finançar la Gestió Forestal Multifuncional dels boscos.

CARBONI

Fixació de carboni a les masses forestals i al sòl

Ens hem marcat l’objectiu de revertir l’estancament que estan començant a presentar els boscos europeus en la seva capacitat de fixar carboni. La via és aplicar una gestió forestal intel·ligent i personalitzada per a cada massa forestal.

Totes les nostres actuacions van encaminades a augmentar la taxa de fixació de carboni. En termes generals, busquem dissenyar masses forestals que permetin que els arbres que la componen tinguin una capacitat potencial de creixement major, fet que suposarà una major capacitat d’absorció de CO2.

AIGUA

Optimització del consum d’aigua del bosc

Una de les principals conseqüències del canvi climàtic serà la disminució dels recursos hídrics. És per aquest motiu que comptar amb boscos que siguin capaços de consumir menys aigua serà clau per a mostrar una major adaptabilitat a noves situacions de sequera i disminució de pluja.

Esponjar les masses forestals a través de la selecció dels elements que mostren més capacitat potencial de creixement i eliminar aquells elements que suposen una competència pels nutrients i els recursos hídrics busca dos principals objectius:

  • assegurar un consum d’aigua més sostenible i adaptat a la nova situació climàtica i ambiental
  • potenciar el creixement dels arbres més assentats i amb més potencial

INCENDIS

Reducció del risc d’incendis

Un bosc més vulnerable davant d’un incendi és un bosc que posa en compromís la seva capacitat d’emmagatzematge de carboni, la qual pot ser destruïda ràpidament davant d’un foc forestal.

Les actuacions que duem a terme tenen com un dels seus principals objectius enfortir els boscos davant d’incendis forestals, els quals seran cada cop més freqüents a causa del canvi climàtic.

Duem a terme una optimització de l’estructura arbrada per tal de minimitzar l’exposició davant d’un incendi. Per altra banda, també actuem sobre el combustible d’escala per tal de trencar la continuïtat del foc (a nivell vertical o horitzontal).

BIODIVERSITAT

Conservació de la biodiversitat

A Life Climark no només apostem per la conservació de la biodiversitat, sinó que volem ser decisius a l’hora d’aportar un enriquiment en la diversitat de les masses forestals on actuem.

A través de la plantació de noves espècies contribuïm de forma decidida a enriquir la biodiversitat del bosc.

Per altra banda, fomentem la capacitat d’acollida a través, per exemple, d’arbres de gran diàmetre o bé de fusta morta, elements que presenten alts índexs de capacitat d’acollida de biodiversitat.

Entitat compradora de crèdits climàtics

Què hi guanyem les Empreses?

Les empreses compren crèdits climàtics, aportant així finançament, el qual és clau per tal que es duguin a terme actuacions que van en la línia d’una gestió forestal intel·ligent.

Es focalitza en empreses emissores de CO2, però està obert a qualsevol tipus d’empresa.
S’inclou en aquest grup als intermediaris que poden publicitar els projectes forestals com a possible proposta d’inversió ambiental.

RSC

Responsabilitat Social Corporativa

L’empresa no està aïllada del món, sinó que forma part de la societat. Com a tal, hauria de contribuir a fer que la societat sigui més rica i sostenible i fer que el món sigui un lloc millor on viure.

Apostant per Life Climark i els seus crèdits climàtics l’empresa millorarà la seva imatge, ja que els seus clients i la societat percebran que estan actuant positiva i decididament per millorar el medi ambient.

IMATGE D’EMPRESA

Reputació i reconeixement

La imatge d’empresa va molt més enllà del logotip. La marca es construeix mitjançant totes les accions que emprén una empresa. Accions com el patrocini d’una iniciativa en pro de la sostenibilitat com és Life Climark atorgaran a la marca valors altament positius, ja que el públic percebrà que l’empresa aposta per valors com la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, l’ecologia, la cura del territori i del paisatge, etc.

MILLORA DE L’ENTORN

Contribució econòmica a la millora de l’entorn local

Inevitablement, una empresa genera un impacte sobre el territori en el qual s’implanta. Comprant crèdits climàtics de Life Climark estarà participant amb un projecte que té com a objectiu millorar i mimar el territori i l’entorn.

Entitat que ofereix el seu terreny

Quins beneficis obté la Propietat Forestal?

Life Climark no té sentit sense un bosc o un terreny on actuar. Al nostre país, la majoria de boscos són de propietat privada, així que ens cal la col·laboració dels propietaris i propietàries forestals.

MIMEM LA TEVA TERRA

Gestió Forestal Multifuncional aplicada a la teva propietat

Mantenir un bosc no és fàcil ni econòmic i els motius pels quals cal cuidar-lo són múltiples: des de la mateixa seguretat davant de possibles incendis, passant per la reducció de consum de recursos hídrics i acabant amb la millora estètica del paisatge.

Si un propietari o propietària forestal hagués d’afrontar econòmicament el manteniment dels seus boscos, li suposaria un dispendi econòmic força elevat.

Oferint el seu terreny no només podrà gaudir d’una cura de la seva pròpia terra, sinó que a més a més, estarà contribuint a millorar la capacitat d’absorbir més carboni dels seus propis boscos i, per tant, estarà ajudant també en la lluita contra el canvi climàtic.

LIFE CLIMARK (LIFE16 CCM/ES/000065) és un projecte LIFE de Mitigació del Canvi Climàtic, cofinançat pel Programa LIFE de la Unió Europea.

Aquest lloc web únicament reflexa l’opinió de l’autor i la Comissió Europea no se’n fa responsable de l’ús que se’n pugui fer de la informació que conté.

Segueix-nos a Twitter

Quan el foc s’apaga, comença la feina per tal de regenerar la massa forestal per tal que aquell bosc torni a renéixer de les seves cendres. Aquesta és una de les actuacions que s’emmarquen dins del projecte @lifeclimark

Els companys de @ProjecteBoscos han obert inscripcions per aquest estiu quan, de ben segur, el #coronavirus haurà remès ☀️🤞🏻Viuràs 1 setmana de feina de la bona en plena natura, mimant el bosc i la muntanya.

Inscriu-t'hi 👉🏻 https://www.projecteboscos.cat/inscripcions

🚘 La contaminació a Barcelona cau de mitjana un 60% la primera setmana d'estat d'alarma pel #CoronaVirus

https://www.totbarcelona.cat/societat/contaminacio-barcelona-cau-mitjana-60-setmana-alarma_2117609102.html

Les sequeres cada cop seran més intenses i freqüents. Apostar per una gestió forestal multifuncional serà una gran eina per dotar als boscos d’opcions per tal de superar aquesta mena d’adversitats climàtiques.

Els experts en el Clima ens indiquen que l’any 2040 Catalunya disposarà d’un 20% menys d’aigua 💧i d’un 15/20% menys de pluja 🌧. Adaptar els boscos per tal que consumeixin menys recursos hídrics com proposem a @lifeclimark serà clau.

https://www.elcritic.cat/investigacio/alerta-climatica-quins-perills-afronta-la-catalunya-de-lany-2040-10453

Avui és el #DiaInternacionalDelsBoscos

🌳🌲

Engeguem durant la propera setmana aquest sorteig de 20 pins commemoratius de fusta certificada #PEFC de pollancre de Catalunya.

Per participar:

👉 1. Follow
👉 2. RT

#InternationalForestsDay
#Boscos

2
Load More...

Segueix-nos a Facebook

1 day ago

Life Climark

Quan el foc s’apaga, comença la feina per tal de regenerar la massa forestal per tal que aquell bosc torni a renéixer de les seves cendres. Aquesta és una de les actuacions que s’emmarquen dins del projecte @lifeclimark ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Life Climark

Els companys de @ProjecteBoscos han obert inscripcions per aquest estiu quan, de ben segur, el #coronavirus haurà remès ☀️🤞🏻Viuràs 1 setmana de feina de la bona en plena natura, mimant el bosc i la muntanya.

Inscriu-t'hi 👉🏻 www.projecteboscos.cat/inscripcions

twitter.com/ProjecteBoscos/status/1241312915304701955/video/1

Projecte Boscos de Muntanya on Twitter
“AVUI, #DIAINTERNACIONALDELSBOSCOS 🌲, OBRIM INSCRIPCIONS PER A AQUEST ESTIU! t.co/llfurCoU45 Mantenim l'esperança que la situació millorarà i amb il·lusió i optimisme, obrim inscripcions👍💚🌲🌲 Vine i viu una setmana de feina, bosc i muntanya amb nosaltres aquest estiu! ht...
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Life Climark

Les sequeres cada cop seran més intenses i freqüents. Apostar per una gestió forestal multifuncional serà una gran eina per dotar als boscos d’opcions per tal de superar aquesta mena d’adversitats climàtiques. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Centre de la Propietat Forestal

Finca Torreferrussa
Ctra. B-140, Sabadell a Santa Perpétua de Mogoda, km 4,5
08130 Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona)

Telèfon: 935 747 039 – Fax: 935 743 853

Correu electrònic: info@lifeclimark.eu