Crèdit Climàtic

Què és el Crèdit Climàtic?

En tot projecte, el finançament és clau per poder-lo tirar endavant. Des de lifeclimark.eu proposem que els diferents projectes de gestió multifuncional desl boscos es financïin mitjançant el sistema de Crèdit Climàtic. Bàsicament, el sistema consisteix en el següent: una empresa compra x crèdits climàtics amb els quals sufraga una part o la totalitat d’un projecte mediambiental. D’aquesta manera, les empreses contribueixen positivament en l’entorn per tal de millorar la qualitat mediambiental i minimitzar la seva petjada de carboni.

Què s’aconsegueix amb la gestió forestal multifuncional?

Una gestió forestal multifucional presenta múltiples beneficis per a la societat, ja que treballa en pro de la lluita contra l’emergència climàtica que estem vivint.

Els crèdits climàtics són un sistema enfocat a poder finançar diferents actuacions sobre el territori que van encaminades a potenciar l’absorció de carboni, a minimitzar el consum d’aigua, a preparar els boscos en front dels incendis i a millorar la biodiversitat dels boscos.

Com ho fem? Posem sobre el tauler de joc dos subjectes: la propietat forestal que posa a la disposició el seu terreny i les empreses que comprant crèdits climàtics ajuden a finançar la gestió forestal multifuncional dels boscos.

CARBONI

Fixació de carboni a les masses forestals i al sòl

Ens hem marcat l’objectiu de revertir l’estancament que estan començant a presentar els boscos europeus en la seva capacitat de fixar carboni. La via és aplicar una gestió forestal intel·ligent i personalitzada per a cada massa forestal.

Totes les nostres actuacions van encaminades a augmentar la taxa de fixació de carboni. En termes generals, busquem dissenyar masses forestals que permetin que els arbres que la componen tinguin una capacitat potencial de creixement major, fet que suposarà una major capacitat d’absorció de CO2.

AIGUA

Optimització del consum d’aigua del bosc

Una de les principals conseqüències del canvi climàtic serà la disminució dels recursos hídrics. És per aquest motiu que comptar amb boscos que siguin capaços de consumir menys aigua serà clau per a mostrar una major adaptabilitat a noves situacions de sequera i disminució de pluja.

Esponjar les masses forestals a través de la selecció dels elements que mostren més capacitat potencial de creixement i eliminar aquells elements que suposen una competència pels nutrients i els recursos hídrics busca dos principals objectius:

  • Assegurar un consum d’aigua més sostenible i adaptat a la nova situació climàtica i ambiental
  • Potenciar el creixement dels arbres més assentats i amb més potencial

INCENDIS

Reducció del risc d’incendis

Un bosc més vulnerable davant d’un incendi és un bosc que posa en compromís la seva capacitat d’emmagatzematge de carboni, la qual pot ser destruïda ràpidament davant d’un foc forestal.

Les actuacions que duem a terme tenen com un dels seus principals objectius enfortir els boscos davant d’incendis forestals, els quals seran cada cop més freqüents a causa del canvi climàtic.

Duem a terme una optimització de l’estructura arbrada per tal de minimitzar l’exposició davant d’un incendi. Per altra banda, també actuem sobre el combustible d’escala per tal de trencar la continuïtat del foc (a nivell vertical o horitzontal).

BIODIVERSITAT

Conservació de la biodiversitat

A Life Climark no només apostem per la conservació de la biodiversitat, sinó que volem ser decisius a l’hora d’aportar un enriquiment en la diversitat de les masses forestals on actuem.

A través de la plantació de noves espècies contribuïm de forma decidida a enriquir la biodiversitat del bosc.

Per altra banda, fomentem la capacitat d’acollida a través, per exemple, d’arbres de gran diàmetre o bé de fusta morta, elements que presenten alts índexs de capacitat d’acollida de biodiversitat.

Entitat compradora de crèdits climàtics

Què hi guanyem les Empreses?

Les empreses compren crèdits climàtics, aportant així finançament, el qual és clau per tal que es duguin a terme actuacions que van en la línia d’una gestió forestal intel·ligent.

Es focalitza en empreses emissores de CO2, però està obert a qualsevol tipus d’empresa.
S’inclou en aquest grup als intermediaris que poden publicitar els projectes forestals com a possible proposta d’inversió ambiental.

RSC

Responsabilitat Social Corporativa

L’empresa no està aïllada del món, sinó que forma part de la societat. Com a tal, hauria de contribuir a fer que la societat sigui més rica i sostenible i fer que el món sigui un lloc millor on viure.

Apostant per Life Climark i els seus crèdits climàtics l’empresa millorarà la seva imatge, ja que els seus clients i la societat percebran que estan actuant positiva i decididament per millorar el medi ambient.

IMATGE D’EMPRESA

Reputació i reconeixement

La imatge d’empresa va molt més enllà del logotip. La marca es construeix mitjançant totes les accions que emprén una empresa. Accions com el patrocini d’una iniciativa en pro de la sostenibilitat com és Life Climark atorgaran a la marca valors altament positius, ja que el públic percebrà que l’empresa aposta per valors com la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, l’ecologia, la cura del territori i del paisatge, etc.

MILLORA DE L’ENTORN

Contribució econòmica a la millora de l’entorn local

Inevitablement, una empresa genera un impacte sobre el territori en el qual s’implanta. Comprant crèdits climàtics de Life Climark estarà participant amb un projecte que té com a objectiu millorar i mimar el territori i l’entorn.

Entitat que ofereix el seu terreny

Quins beneficis obté la Propietat Forestal?

Life Climark no té sentit sense un bosc o un terreny on actuar. Al nostre país, la majoria de boscos són de propietat privada, així que ens cal la col·laboració dels propietaris i propietàries forestals.

MIMEM LA TEVA TERRA

Gestió forestal multifuncional aplicada a la teva propietat

Mantenir un bosc no és fàcil ni econòmic i els motius pels quals cal cuidar-lo són múltiples: des de la mateixa seguretat davant de possibles incendis, passant per la reducció de consum de recursos hídrics i acabant amb la millora estètica del paisatge.

Si un propietari o propietària forestal hagués d’afrontar econòmicament el manteniment dels seus boscos, li suposaria un dispendi econòmic força elevat.

Oferint el seu terreny no només podrà gaudir d’una cura de la seva pròpia terra, sinó que a més a més, estarà contribuint a millorar la capacitat d’absorbir més carboni dels seus propis boscos i, per tant, estarà ajudant també en la lluita contra el canvi climàtic.

LIFE CLIMARK (LIFE16 CCM/ES/000065) és un projecte LIFE de Mitigació del Canvi Climàtic, cofinançat pel Programa LIFE de la Unió Europea.

Aquest lloc web únicament reflexa l’opinió de l’autor i la Comissió Europea no se’n fa responsable de l’ús que se’n pugui fer de la informació que conté.

Segueix-nos a Twitter

De tot el plàstic que es produeix, només se'n recicla un 10%. Cada any es llencen al mar 10 milions de tones. La solució a aquest repte mediambiental no passa tant pel reciclatge, sinó per una disminució del consum de plàstic i altres materials.

http://mtr.cool/mbchtclzzn

We encourage green projects 🌲 to bet for #LIFEProgramme. Our experience has been very positive: we have received valuable support from @LIFEprogramme that has been the key of our success.

More info 👉🏻 http://mtr.cool/pjbnyxnfnt

Els boscos 🌳 són essencials per a la societat. El #crèditclimàtic és 1 gran eina per assegurar-nos que són gestionats de forma eficient. Aquesta i altres reflexions van sorgir en el darrer webinar de @CEFCat, on va participar
@tcerver de @lifeclimark

👉 https://youtu.be/uDx2zljyaXs

Increasing forest disturbance rates linked to climate change challenge management choices for prevention and recovery
@RupertSeidl
@EUSTAFOR
@efiresilience @FORESTEUROPE @CEPFSecretariat
@lifeclimark @ForestTweeting https://besjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1365-2664.13518#.XtXknoVSXHk.twitter

Experto dice que la falta de gestión forestal influye en el origen de pandemias como la covid-19 ~ EFEAgro Información agroalimentaria https://www.efeagro.com/noticia/experto-dice-que-la-falta-de-gestion-forestal-influye-en-el-origen-de-pandemias-como-la-covid-19/

Ja és oficial, el mes de maig ha estat a l'Observatori Fabra el més càlid des de que hi ha registres (1914), amb 2,5ºC per damunt de la mitjana climàtica @alfons_pc @ARAmeteo @meteocat @eltempsTV3 @btveltemps

Load More...

Segueix-nos a Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

1 week ago

Life Climark

Des de @lifeclimark estudiem com les plantes 🌱 utilitzen l'aigua 💦per per créixer i poder així emmagatzemar carboni en diferents formacions forestals representatives del context mediterrani i sota diferents tractaments i models de gestió forestal.

👉🏻 ow.ly/NxUg50zLiAI
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Life Climark

Forests 🌳 potentially contribute to the mitigation of climate change thanks to their impact on the global carbon cycle, that is, growing trees capture carbon from the atmosphere and store it in their trunks, branches, leaves and roots, acting as carbon sinks.
#golifeclimark
... See MoreSee Less

View on Facebook

Centre de la Propietat Forestal

Finca Torreferrussa
Ctra. B-140, Sabadell a Santa Perpétua de Mogoda, km 4,5
08130 Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona)

Telèfon: 935 747 039 – Fax: 935 743 853

Correu electrònic: info@lifeclimark.eu