[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Les plantacions agroforestals són combinacions de cultius agrícoles i arbres en el mateix espai, per realitzar un ús més eficient dels recursos disponibles (aigua, llum, nutrients, sòl), durant tot l’any. També es busca fomentar les interaccions positives entre els components agrícola i forestal: els arbres promouen un microclima més favorable per al cultiu (menys vent, més humitat, temperatures extremes suavitzades) y aporten matèria orgànica i nutrients com la fullaraca. A la vegada, els arbres es beneficien de les fertilitzacions agrícoles. La gestió d’ambdós components es realitza de forma independent.

L’agroforesteria moderna mostra avantatges amb relació a l’agricultura convencional pel que fa a l’obtenció d’una major productivitat, amb guanys del 20-40% mesurades en superfície equivalent, increment de la fixació de carboni, filtració dels lixiviats agrícoles, menor erosió i millora de la biodiversitat. D’altra banda, els avantatges socials i paisatgístics són també importants, sistemes més nets i sostenibles, amb més valor estètic.

En el projecte es plantegen dues plantacions agroforestals ben diferents, la primera amb la plantació d’arbres de creixement ràpid, com els pollancres, la segona, amb arbres de creixement més lent per a la producció de fusta de qualitat.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Can Buscastell (Maçanet de la Selva)


El disseny i estudi de la plantació agroforestal s’efectuarà en base al seguiment de tres rodals, amb un total d’11 ha:

  • Una part on únicament hi haurà cultiu, parte donde únicamente habrá cultivo, pendent de decidir entre blat de moro, raygras o civada.
  • Una altra, pròpiament agroforestal, amb cultiu escollit més la plantació de pollancres.
  • Una tercera zona on únicament trobarem la plantació forestal amb els pollancres escollits.

Les plantacions i sembres es realitzaran en els propers mesos.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Can Català (Sabadell)


Es realitzarà el disseny a partir de les visites que s’efectuaran durant el mes de febrer per preparar la planta de cara a la propera tardor, en un total d’unes 5,7 ha, on es combinen zones de regadiu amb zones amb aportació hídrica natural.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]